Semberska bb,

Brčko 76100

Pozovite nas

+387 66 036 072

Radno vrijeme

Pon - pet od 08:00 do 18:00h

Search
Close this search box.
blog
Autorski blog

Kako izabrati materijal uniforme?

Vjerovatno ste se više puta zapitali kako da izaberete uniformu za sebe, koji materijal je najbolji, šta se lako pegla, a šta ne, koji materijali su zdravi, a koji ne, kako izabrati proizvod sa najboljim omjerom cijene i kvaliteta? Bez obzira što odijelo ne čini čovjeka, prvi utisak pacijenti formiraju upravo po fizičkom izgledu i harizmi.

U ovom tekstu donosimo vam odgovor na ova pitanja.

Iako je ovo dosta individualna stvar, postoje neki standardi koji su svima isti.

Koji materijal je najbolji?

Na ovo pitanje ne postoji tačan odgovor, ali postoje neke činjenice koje vam mogu pomoći u odabiru najboljeg materijala za vas.

Pored estetske svrhe, jako je bitno da uniforma koju nosite bude udobna, jer trećinu dana provedete u njoj. To je činjenica koju mnogi zaborave, jer se odluče za neku varijantu gdje žele da prođu jeftinije.

Neudobna uniforma utiče na vaše psihičko i fizičko stanje. Osjećaćete se umornije i napetije ukoliko štedite na ovakvim stvarima.

Pamuk

U poslednje vrijeme sve više možete čuti o važnosti prirodnih materijala, ne samo u prehrani, nego i u kozmetici i garderobi. Pamuk je neprevaziđen materijal kada je u pitanju garderoba, pogotovo organski. 40% ukupne tekstilne industrije je upravo od pamuka. To nije bez razloga. Najzdraviji je materijal i apsorbuje sve što se nalazi na vašoj koži. Korištenjem pamučnih uniformi, manje ćete se znojiti.

Pamuk ne izaziva iritacije na koži. Izdržljiv je materijal i potrajaće duže od odijevnih predmeta izrađenih od ostalih materijala. Pamuk se može otkuvavati da mu se mijenja oblik i boja.

Istina je da se pamuk malo teže pegla, ali to nije ništa kada uzmemo u obzir sve benefite koje ima.

Na listi ispod možete pogledati neke od modela koje vam preporučujemo ukoliko volite uniforme od pamuka. Sanforiziran je, što znači da skupljanje poslije pranja može iznositi najviše do 2%.

Superstretch

Ovo je materijal za kojim su apsolutno svi poludjeli. Sirovinski sastav je 65% pamuk, 30% poliester i 5% eleastin.

Zbog većinskog prisustva pamuka nećete se znojiti, poliester ih čini laganim, a zbog elastina ovaj materijal prati liniju vašeg tijela i elastične su kako mu i samo ime kaže.

Super stretch uniforme su jako lagane. Bukvalno ih ne osjećate na sebi. Tanje su od pamučnih uniformi. Od svih uniformi koje se naruče preko našeg sajta, 80% je Super Stretch materijal, a to vam sve govori. Ko jednom proba ovaj materijal, na pamuk se više ne vraća.

Uniforme od super stretch-a su dosta rastezljive. Ovim materijalom su posebno oduševljene osobe koje su malo viška kilograma. 🙂

Super stretch se lako pegla, u većini slučajeva lakše od pamuka.

Poliester

Iako je poliester ozloglašen ima svojih prednosti. Pogotovo ako ga koristimo u kombinaciji sa pamukom, što je u slučaj kod naših uniformi. Zbog toga, uniforme koje koristite neće zadržavati neprijatan miris, zbog visokog sadržaja pamuka. Nijedna naša uniforma nije 100% poliester.

Glavna prednost poliestera je što ga skoro ne morate ni peglati i što se brže suši poslije pranja. Jako su lagane. Uniforme sa poliesterom možete prati na 75 stepeni da se ne bojite hoće li se skupiti.

Nadamo se da smo vam pomogli pri odabiru materijala za vas. Ukoliko imate nekih pitanja, stojimo vam na raspolaganju. Pišite nam na društvene mreže ili na email.

Sve modele uniformi možete pogledati ovdje: ženske medicinske uniforme i ovdje muške medicinske uniforme.