Autorski blog

Kako spojiti stil i ličnost u svoju medicinsku uniformu?

Kao zdravstveni radnici, puno vremena provodimo u medicinskim uniformama. Oni su naša svakodnevna radna odjeća i često prva stvar koju pacijenti vide kada nas upoznaju.

Međutim, mnogi od nas smatraju da su naše uniforme jednostavne i dosadne. Ali šta ako vam kažemo da je moguće dodati malo ličnosti i stila svojoj medicinskoj uniformi?

Istina je, možete izraziti svoju jedinstvenost i osjećaj za stil dok i dalje izgledate profesionalno i pridržavate se pravila odijevanja ili smjernica koje je odredio vaš poslodavac.

U ovom blogu pokazat ćemo vam kako možete personalizovati svoju medicinsku uniformu, dajući vam samopouzdanje da se izrazite dok brinete o drugima, a da pritom ne izgledate kao klovn na dječjoj rođendanskoj zabavi. 🙂

Jedan od najlakših načina da svojoj uniformi dodate malo stila je dodavanje broša ili držača akreditacije. Bilo da se radi o liku iz crtanog filma, simbolu koji predstavlja vaša uvjerenja ili interesovanja ili čak o duhovitoj frazi.

Zamislite da uđete na posao sa brošem na kojem piše “Preživio sam noćnu smjenu” ili značkom u obliku šoljice za kafu, to je suptilan i zabavan način da pokažete svoju ličnost, a može biti i odličan početak razgovora sa kolegama.

Vrijeme je da odbacite dosadne klompe i izrazite svoju individualnost.

Razmislite o tome da nosite par air max klompi kako biste dodali stil svojoj uniformi.

Uvjereni smo da to može biti odličan način da se istaknete iz gomile dosadnih klompi jer su jako male šanse da ste ih vidjeli u svom radnom okruženju, a budimo iskreni, ko ne želi da uđe na posao osjećajući se drugačije od ostalih.

Takođe pružaju udobnost i podršku u dugim smjenama, što je neophodno za sve koji provode mnogo vremena na nogama.

 

Razbijte monotoniju običnih uniformi šarama i printovima. Ne morate se zadovoljiti već viđenim uniformama, možete dodati malo zabave i svojstveni stil.

To je sjajan način da pokažete svoju razigranu stranu i navedete druge da primjete vašu jedinstvenost.I ne samo to, već vam može pomoći da povećate samopouzdanje i učinite da se osjećate pozitivnije na svom radnom mjestu.

I budimo realni, ko ne želi da se osjeća kao pokretač pozitivne energije u kolektivu?

Zato samo naprijed, dodajte zabavne uzorke i printove svojoj uniformi i unesite živost na radnom mjestu.

Još jedan način da svojoj uniformi dodate malo ličnosti je da je personalizujete. Možete dodati svoje ime ili zabavnu frazu na svoju uniformu.To je sjajan način da svoju uniformu učinite zaista svojom i da se izdvojite od kolektiva. Zamislite da uđete na posao sa svojim imenom izvezenim na uniformi, to je kao da imate lični bilbord koji vas reklamira.

Možete dodati i zabavnu frazu koja predstavlja vašu ličnost ili čak duhovitu igru ​riječi, to je odličan način da pokažete svoj smisao za humor i nasmejete svoje kolege. Samo se pobrinite da fraza ili igra riječi odgovaraju radnom okruženju, ne želite da imate bluzu na kojoj piše “Treba mi piće” u bolnici.

Dr. Salem – Dental Clinic

Dr. Nina Pejičić

Zaključno, uključivanje stila i ličnosti u vašu medicinsku uniformu ne mora biti teško. Postoji mnogo malih promjena koje možete učiniti kako biste svojoj uniformi dodali malo ličnog stila.Od dodavanja do slojevitosti, eksperimentiranja sa šminkom i frizurama, svoju uniformu možete doista učiniti svojom.

Međutim, također je važno imati na umu da bi sigurnost uvijek trebala biti glavni prioritet i da se pridržavate pravila odijevanja ili smjernica koje je odredio vaš poslodavac.

Ne zaboravite pronaći pravu ravnotežu između stila i funkcionalnosti i uvijek pazite da vaša uniforma odgovara vašem specifičnom poslu.

Možete dodati i zabavnu frazu koja predstavlja vašu ličnost ili čak duhovitu igru ​riječi, to je odličan način da pokažete svoj smisao za humor i nasmejete svoje kolege. Samo se pobrinite da fraza ili igra riječi odgovaraju radnom okruženju, ne želite da imate bluzu na kojoj piše “Treba mi piće” u bolnici.

Kozmetički salon ljepote Cats

Back to list

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *